Hvordan får jeg en anden betalingsbetingelse på debitoren når jeg opretter en lejer?

Når du opretter en lejer, oprettes der en debitor ved samme lejlighed, hvis systemet er sat op til det debitoren får sine standard værdier fra en skabelon, og det er værdierne i denne skabelon der skal ændres såfremt der skal påsættes debitoren en ny standard betalingsbetingelse.

På lejemålet ses en lejemålstypen, værdierne under denne angiver, hvordan forhold relateret til lejemålet oprettes, eksempelvis lejeren og debitoren som vi er interesserede i denne artikel. 

 

 

Find lejemålstyper:

 

I nedenstående eksempel er der tale om en BOLIG med lejeforholdstype B1. Du har brug for at tilgå lejeforholdstypen! 

 

Slå eksempelvis op på standard forholdstypen "B1" og inspicer værdier sat på denne. Det er standard skabelonkoden på debitoren der skal rettes. 

 

Søg "Konfigurationsskabeloner" og åben listen. Gå til den relevante skabelon som set på lejeforholdstypekortet, tryk på de tre prikker og vælg rediger.

 

Væg rette og ret evt. standardværdien for betingsbetingelseskoden til det ønskede.

 

Tilgængelige betalingsbetingelser som kan sættes finder du i betalingsbetingelserne, der er tilgængelig vis opslag

 

 

Vælg evt. "KONTANT" - dvs forfaldsdatoen "0D" og skabelon kortet ser nu ud som følger: Mangler du en betalingsbetingelse, kan du altid tilføje en selv under "Betalingsbetingelser".

 

 

Fremadrettet vil debitorer under lejemål af lejemålstypen 'BOLIG' blive oprettet med eksempelvis betalingsbetingelsen 'KONTANT'.